بررسی طرز کار چیلر هوا خنک و نصب آن

طرز کار چیلر هوا خنک

یکی از پر مصرف ترین نوع در چیلر ها، چیلر هوا خنک می باشد که برای استفاده از آن برای مکان های مختلف بهتر است ابتدا با طرز کار چیلر هوا خنک آشنا شوید تا متوجه شوید این نوع برای تهویه هوا و ایجاد سرما مناسب هست یا نه.

آشنایی با طرز کار این نوع چیلر

چیلر هوا خنک یکی از رایج ترین انواع چیلرها به خصوص برای ساختمان های تجاری و اداری کوچک تا متوسط ​​است که استفاده آن در این مکان ها بسیار رایج است پس خوب است بدانیم طرز کار چیلر هوا خنک چگونه است و آیا مناسب فضای مورد نظرمان هست یا نه. محل نصب معمولاً در فضای باز یا روی پشت بام یا هم سطح زمین و یا روی زمین نصب می شوند. دلیل این امر این است که چیلر هوا خنک از برج خنک کننده استفاده نمی کنند و در عوض گرمای خود را به هوای اطراف آزاد می کنند و به حجم زیادی از هوای تازه نیاز دارند تا گرمای ناخواسته و بیش از حد تولید شده توسط خودش را از ساختمان خارج کند. آب سردی که تولید می شود به تمام قسمت های ساختمان پمپ شده و همینطور به یکسری از واحد های توزیع هوا یا به عبارتی فن کویل ها می رسد ت گرما ناخواسته را از ساختمان دفع کند.

آب سرد در دمای تقریباً 6 درجه سانتیگراد (42.8 درجه فارنهایت) به واحدهای توزیع یا واحدهای فن کویل می رسد و با گذشت زمان مبدل حرارتی فن کویل ها یا واحد های توزیع به دمای تقریباً 12 درجه سانتیگراد می رسد. افزایش یافته و رفته است. سپس وارد خنک‌کننده هوای سرد می‌شود تا قبل از ورود مجدد به چرخه، گرمای خود را به هوای اطراف آزاد کند.

 
وقتی این آب به مدار برمی‌گردد، وارد اواپراتور می‌شود، جایی که از طریق سطح بیرونی لوله‌های حاوی مبرد جریان می‌یابد، پس از آن آب با از دست دادن گرمای خود، طرف دیگر را ترک می‌کند. در مبرد فشار، دما با عبور از قسمت‌های مختلف دستگاه تغییر می کند و گرمای ناخواسته را از آب سرد در اواپراتور حذف می‌کند. حال که با طرز کار چیلر هوا خنک آشنا شیدم وقت این است تا با اجزای تشکیل دهنده آن نیز آشنا شویم.
 
طرز کار چیلر های هوا خنک
چیلر هوا خنک یکی از پر تقاضا ترین ها می باشد

اجزای چیلر هوا خنک

  1. کمپرسور: شکل آن معمولاً به صورت مارپیچی یا اسکرو، اسکرال یا حلزونی و پیستونی یا ضربه ای یا رفت­ و برگشتی می باشند.
  2. کندانسور: مجموعه ای از لوله های افقی که داخل آن ها مبرد گرم وجود دارد. این لوله ها توسط یک سری ورقه های فلزی نازک در محور عمودی احاطه شده اند. این ورق‌ها به گرمای لوله‌ها کمک می‌کنند تا از طریق لوله ها به سمت هوایی که از طرف لوله و ها و صفحات منتقل می شود برود.
  3. شیر انبساط: در واقع مبرد را قبل از اینکه به اواپراتور وارد بشود منبسط می کند.
  4. فن کندانسور: این فن‌ها هوا را از طرفین به داخل کویل‌های کندانسور می‌کشند، سپس آن را به به سمت خارج و هوای آزاد هدایت می کند.
  5. اواپراتور: این جایی است که آب سرد تولید می‌شود و گرما از آب برگشتی سرد که قبلاً سرد بوده و در حال حاظر گرم شده خارج می شود و مستقیم به سمت کندانسور هدایت می شود.

کمپرسور نیروی محرکه مبرد است. مبرد ابتدا کمپرسور را در حالت گازی در فشار و دمای بالا ترک می کند و سپس وارد کندانسور می شود. مبرد زمانی که وارد کندانسور می شود از لوله های افقی عبور می کند و انرژی گرمایی به وسیله فن به هوای اطراف بالای این قسمت منتقل می شود و با انتقال گرمای مبرد، متراکم شده و به حالت مایع می رسد. طرز کار چیلر هوا خنک به این صورت است که مبرد به مایع اشباع شده تبدیل می شود که به فشار بالا و دمای متوسط ​​می رسد و از کندانسور خارج می شود.

سپس مبرد وارد شیر انبساط می شود. شیر انبساط جریان مبرد را در سیستم اندازه گیری می کند. ابتدایی ترین شکل این دستگاه، شیر انبساط حرارتی است که با اندازه گیری دمای لوله در خروجی اواپراتور و تنظیم شدت جریان برای حفظ دما در نقطه مورد نظر جریان مبرد را کنترل می کند. . شیر انبساط مبرد و فشار کندانسور را بالا نگه می دارد.

در داخل شیر انبساط، یک سوراخ کوچک اجازه می دهد تا مقدار محدودی از مبرد به جریان خود ادامه دهد. مبرد از طریق این سوراخ وارد قسمت کم فشار شیر انبساط می شود. این افت فشار ناگهانی به مبرد اجازه می دهد تا خارج از فاز منبسط شود. این ماده به فاز گاز/مایع تبدیل می شود. در این حالت فشار و دمای مبرد کاهش می یابد، برای خرید چیلر هوا خنک کلیک کنید.

مقدار مشابهی از مایع خنک کننده عبور کرده است و بنابراین فضای بیشتری برای گسترش و پر کردن این شکاف وجود دارد. سپس مبرد وارد اواپراتور می شود و در جهت مخالف از طریق یک سری لوله های افقی که توسط آب سرد احاطه شده اند جریان می یابد. با گذشت زمان، مبرد گرمای ناخواسته را از برگشت آب سرد جذب می کند و در فشار و دمای پایین و در حالت گاز اشباع از اواپراتور خارج می شود.

 

ظرفیت چیلر هوا خنک

گر چه چیلر های اسکرال تا ظرفیت 300 تن تبرید استفاده می شوند اما به دلیل ظرفیت کم هر واحد کمپرسور، تعداد آنها در حال افزایش است. پس کمتر از چیلرهای اسکرو برای ظرفیت های بالا استفاده می شود. از طرف دیگر، استفاده از دو یا چهار کمپرسور کم ظرفیت در چیلر، کنترل را در بارهای جزئی آسان تر می کند. اما اساساً به دلیل ظرفیت کم کمپرسورهای اسکرو، استفاده از آنها به صورت واحدهای محلی یکپارچه با کندانسورهای هوا رایج تر است.

اکثر مشتریان طرز کار چیلر هوا خنک را به خوبی درک می کنند در نتیجه چیلری که می خرند کاملاً مناسب محل مورد نظرشان است البته به جرات می توان گفت مشاوره های تخصصی تیم هوای ناب کمک شایانی به مشتریانی که قصد خرید داشته اند کرده. وظیفه تیم ما این است تا با ارائه راهکار های مناسب برای تهویه مطبوع مناسب و هوای خنک بهترین خرید را برای شما عزیزان به ارمغان بیاید.

خریداران چیلرهای تراکمی اسکرال انتظار دارند که چیلری بخرند که دارای کارکرد ساده و بدون دردسر باشد و همچنین فضاهای مفید ساختمان را اشغال نکنند. چیلرهای تراکمی اسکرال در فضای باز بر روی بام یا خرپشته قرار می گیرند و دارای کارکرد بسیار نرم و بدون صدا می باشند. چیلرهای اسکرال برای مصارف تهویه مطبوع در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و غیره و همچنین برای مصارف در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مزایای بسیار مهم در تمام چیلرهای تراکمی با کمپرسور اسکرال قابلیت کارکرد در دمای بالای صفر و همچنین زیرصفر تا منفی 20 درجه سانتی گراد را دارد؛ این مزیت می تواند کارکرد دستگاه در بسیاری از صنایع را تضمین نماید.


بخوانید: چیلر گریز از مرکز چیست؟

 

ظرفیت چیلر هوا خنک چقدر است؟
این نوع چیلر هوا خنک در ظرفیت های مختلف تولید می شود

 

هوای ناب، تولید کننده و عرضه کننده چیلر هوا خنک

گروه ما با سال ها تجربه و مشاوران متخصص در این زمینه سعی در این دارد تا با ارائه مشاوره های تخصصی به مشتریان طوری آن ها را مجاب کند تا با توجه به بودجه، فضای مورد نظر و شرایط آب و هوا یک چیلر کاملاً مناسب به شما پیشنهاد دهند. دستگاه های ما جزو بروز ترین ها به حساب می آیند که در نهایت کیفیت بالایی هم دارد. برای مشاوره می توانید با شماره ۶–۰۲۱۴۴۳۶۵۰۱۵  تماس گرفته تا راهنمایی های لازم صورت گیرد.

به این مقاله امتیاز دهید❤️
5/5

دیدگاه‌ خود را بنویسید

به بالای صفحه بردن